Mød Ane

I 2011 blev jeg første gang valgt til Folketinget i Nordjyllands Storkreds.


Forankring i Nordjylland

Jeg blev født i Fjerritslev i 1983. Min mor er leder af Familiecentret i Jammerbugt kommune og min far er gymnasielærer på Fjerritslev Gymnasium og aktiv i kommunalpolitik. Sammen med dem og mine to yngre søskende havde jeg en dejlig og tryg opvækst i Nordjylland.  

Man får en stor ballast af at vokse op i stærke lokalsamfund, som dem vi har i Nordjylland.

Ane Halsboe-Jørgensen

Det har betydet meget for mig, og jeg kan mærke, at det er en stor styrke i min hverdag. Derfor optager det mig meget, hvordan vi på én gang kan bevare og udvikle de mindre samfund, som særligt Nordjylland har så mange af.

 

Politisk engagement

I min familie har vi altid diskuteret nyheder og politik (højlydt) ved middagsbordet, og jeg fik tidligt stor interesse for samfundsforhold.  

Jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet i folkeskolen, fordi jeg kunne se, at nogle i min klasse ikke havde den samme tryghed og hjælp, som jeg havde.

Ane Halsboe-Jørgensen

Nogle fik aldrig rigtig en chance i livet. Jeg har været aktiv socialdemokrat lige siden.

 

En nordjyde på Tinge

I 2011 blev jeg valgt til Folketinget i Nordjyllands Storkreds. På Christiansborg er jeg næstformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe og børneordfører. 

 

Helt privat

Jeg er lidt af et selskabsmenneske og har let til smil, særligt i selskab med min mand, familie og gode venner. Jeg trives generelt bedst med mennesker omkring mig. Det samme gælder, når jeg arbejder.  

De bedste løsninger findes i fællesskab – også på Christiansborg.

Ane Halsboe-Jørgensen